MOBA

Multiplayer online battle arena (MOBA) är en speciell genre av videospel där man spelar fem mot fem. En spelare har kontroll över en enskild karaktär eller hjälte och de flesta MOBA spel går ut på att förstöra motståndarens huvudbyggnad. Olika defensiva byggnader är utplacerade för att förhindra detta, som tillexempel torn. Även datorstyrda gubbar skapas vid jämna mellanrum vid basen och dessa gubbar går utefter förutbestämda linjer (” lanes”) vilket leder mot motståndarens bas. Ett typiskt MOBA-spel har tre stycken lanes vilket är huvudvägen för att ta sig till motståndarens bas och de datorstyrda gubbarna skapas vid dessa lanes och följer dem.

Genom att döda motståndarens datorstyrda gubbar och genom att döda motståndarens hjältar så får hjälten mer erfarenhet och går upp i level, vilket innebär att hjälten kan lära sig nya egenskaper och bli lite starkare. Man får även pengar av att döda motståndaren samt de datorstyrda gubbarna så man kan köpa saker (”items”) som gör spelarens hjälte ännu starkare.

Varje hjälte i spelet som en spelare kan spela har olika egenskaper och är bra på olika saker vilket innebär att det gäller att välja hjältar som passar att spela ihop, och på så sätt gynna lagets strategi i helhet så mycket som möjligt för att vinna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *