StarCraft 2

StarCraft 2 är ett realtidsstrategispel där 2-8 spelare kämpar genom att bygga en armé för att utplåna motståndarna. Vanligtvis så spelas matcherna 1 VS 1 i turneringar och tävlingar.
Det finns 3 olika raser i StarCraft. Terran (Människor), Zerg (Utomjordingar) och Protoss (Högteknologiska utomjordingar). Taktikerna skiljer sig mellan de olika rasera och en bra spelare ändrar sin taktik beroende på vad motståndaren bygger för armé.

Varje byggnation (enhet eller byggnad) kostar antigen mineraler och/eller vespene gas. Dessa två får spelaren själv införskaffa genom arbetare som gräver mineraler i basen eller hämtar gas ur gasverk som byggs över gas gejsrar som finns vid baserna.

Varje enhet i armén har en omkostnad, spelare måste alltid ha tillräckligt med förnödenheter för att underhålla arméns omkostnader. Maximala mängden förnödenheter är 200 och detta gör att arméer inte kan vara oändliga utan spelare måste planera så de inte når denna begränsning.
Vinnaren är den som utplånar varje enhet och byggnad som motståndaren äger.
Ofta ger spelare upp när de inser att de inte kommer vinna och signalerar då detta med ”GG” eller ”GG WP” som står för Good Game/Good Game Well Played.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *